header

Densitometry, Diagnosis, and Management course

On 3-4 october,2017 took place a joint course of the International Osteoporosis Foundation and the International Society of Clinical Densitometry in Markarian Hospital in Yerevan, Armenia. National IOF Societies from Erevan organized the course with topic: "Osteoporosis Essentials: Densitometry, Diagnosis, and Management".

Citește mai departe...

Summit internațional din Erevan, Armenia

La inceputul lunii Octombrie 2016 al Erevan (Armenia)a avut loc un Summit internațional al țărilor din Europa și Asia Centrală și de Est, dedicat problemei osteoporozei, la care au participat reprezentanți din 14 țări, inclusiv Federația Rusă, Moldova, Belarus, Uzbekistan, Polonia, România, Austria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă. Summit-ul a fost organizat cu participarea și reprezentarea IOF9International Osteoporozis Found).

Citește mai departe...

"Perspective în prevenirea şi tratarea Osteoporozei"

Acesta a fost genericul simpozionului organizat de: ASPOR (Asociaţia pentru Prevenirea Osteoporozei in România) sub egida OMS (WHO-Collaborating Center for Public Healţ Aspects of Osteoarticular Disorders)

Citește mai departe...

Ziua mondiala a Osteoporozei, 2015

Denumita adesea o "boala tacuta", osteoporoza reprezinta o problema globala din ce in ce mai importanta, pe masura ce populatia lumii este in crestere si, in acelasi timp, in proces de imbatranire. Circa 30% dintre femeile aflate la menopauza din Uniunea Europeana sunt diagnosticate cu osteoporoza.

Citește mai departe...

Ziua Mondială a Osteoporozei.

Asociaţia de Profilaxie a Osteoporozei (APO) din Moldova a organizat pe data de 20 octombrie 2007, în oraşul Chişiău o acţiune publică cu tema “Cunoaşte şi reduce riscul tău de osteoporoză”. La această acţiune au participat 60 de femei. Gazda evenimentului a fost cafeneaua “Kartoshka”.

Citește mai departe...

Mai multe miscari la aer curat

Se pot efectua diferite exercitii la aer curat, in padure, in gradina. Am incercat cu membrii Asociatiei sa iesim la sadirea copacilor, 2014. Exercitii in cadrul unor programe de gimnastica medicala care includ corectarea posturii si aliniamentului corect al corpului, cresterea fortei si rezistentei musculare, reeducarea echilibrului si coordonarii (exercitiile Tai- Chi pot avea un rol extrem de important).

Citește mai departe...

Ziua Mondiala a osteoporozei

Asociatia de Profilaxie a osteoporozei a desfasurat diferite activitati, consacrate zilei mondiale a osteoporozei. Campania de informare a luat start pe 15 octombrie 2007. Au fost desfasurate mese rotunde, intruniri, competitii sportive care au intrunit cca 290 de femei din republica. Au fost publicate articole in presa.

Citește mai departe...

Activitatea fizica, tratament al osteoporozei

In numeroase studii s-a aratat ca reducerea activitatii fizice obisnuite reprezinta o cauza importanta a cresterii ratei fracturilor osteoporotice mai ales la nivelul coloanei si soldului. Profilaxia  in cadrul Asociatiei, 2013 a avut un succes intre pacienti...

Citește mai departe...

2004, Roma, Italia

In 2004, la Roma, Italia  a avut loc un workshop international la care au participat reprezentantii  din mai multe tari: Germania, Italia,

Citește mai departe...

"Perspective in profilaxia şi tratarea Osteoporozei"

La 30 aprilie 2009 Membrii Asociației de Profilaxie a Osteoporozei din Moldova au participat cu schimb de experiență la Tirgumureș la Simpozion cu genericul "Perspective in profilaxia şi tratarea Osteoporozei".

Citește mai departe...