header

Despre APO din Moldova

 Asociatia de Profilaxie a Osteoporozei  din Moldova este organizatie non-guvernamentala, non-comerciala, non-politica, inregistrata la Ministerul Justitiei din Republica Moldova din 12 iulie 2004 cu Nr.3057.

 Scopul Asociatiei este contribuirea la dezvoltarea si implementarea diferitor programe si proiecte ce au ca scop profilaxia osteoporozei, promovarea unui mod sanatos de viata, contribuirea la cresterea nivelului de sanatate fizica a populatiei republicii, sustinerea si promovarea relatiilor de colaborare in domeniu propriu de activitate, bazate pe obiectivitate si professionalism, sustinerea persoanelor cu osteoporozaprin crearea si dezvoltarea  unui system de servicii profesionale de servicii professionale de informare si consultanta in domeniu.

 Pe parcursul anilor Asociatia a petrecut mese rotunde cu genericul de profilaxie a osteoporozei pentru public larg cu participarea specialistilor din domeniu de indocrinologie, ginecologie, pediatrie, reumatologie, etc. distribuind diverse buclete cu informatie utila.

  In 2004 membrii Asociatiei au participat la Conferinta internationala de la Roma, prezentind in raport situatia in Republica Moldova privind osteoporoza.

 In noiembrie 2004 Asociatia devine membru al IOF, iar in 2007 membru cu drept de vot al IOF.

 In 2006 membrii Asociatiei au participat la conferinta-trening regionala din Tirgul-Mures, unde a preluat experienta tarilor vecine cum ar fi Ungaria si Romania privind profilaxia osteoporozei.

 Asociatia a initiat un grup de support, tinind cont ca tinem pioneriatul in acest domeniu in baza filmului preluat de la colegii nostril din Romania.

 Annual, la 20 octombrie  este mentionata  Ziua Mondiala a Osteoporozei.